Kamalodge Taiping Perak


Resort yang umpama homestay ni agak besar. Terletak berdekatan Taman Tasik Taiping dan agak jauh dari pusat bandar. Cafe kat sini agak terkenal juga dan ramai pengunjung.

Resort ni ada rumah double storey dan single storey. Cuma walau double storey, bawahnya adalah ruang tamu, atasnya bilik dan dua bilik air. Nak tido reramai kena bentang comforter kat bawah, agak mahal bagi aku dengan satu queen bed berharga Rm277 semalam.
Rumah single storey pun ada dan harga dalam Rm230 semalam.
Cuma yang menjagi tarikan mungkin adalah kolam nya yang agak luas dan meriah.

kawasan resort


lobi 

lobi sebelah cafe
ada rumah dua tingkat dan satu tingkat

kolam tarikan resort ni

setiap rumah ada balkoni dan boleh pilih ngadap kolam atau tak

masuk rumah dua tingkat

tingkat bawah ada tv, bathroom dan lounge area
bathroom

tingkat atas ada satu katil queen, bathroom dan balkoni




Secara overall, resort ni biasa je biarpun harga mahal jugak, ada kebocoran dll yang tak dibaiki.
Harga makan kat cafe standard bistro dan untuk bagi anak-anak happy bolehlah stay kat sini.
Depan resrt ni ada pembinaa hotel baru under Kamalodge jugak yang akan ada dalam 80 bilik untuk pengunjung.

Comments

  1. menarik kan konsep dia.. CT penah makan kat cafe dia ja.. x penah menginap. cantik plak tu surrounding. best ada swimming pool terus depan blik..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Selamat jgk raya aidilfitri dan aidiladha hehe

      Delete
  3. cuti2 raya ke tu mak.... hihihi

    ReplyDelete
  4. tapi mahal gak ea harga dia - kalau ada 1 queen bed je kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal sebab boleh sumbat byk..bentang comforter

      Delete
  5. rindunya nak g taiping makan yong tau foo...nyum nyum

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak tak penah try lagi yong tau foo tu

      Delete
  6. Kalu pi memana Resort... Mesti target nak terjun kolam kan...

    ReplyDelete
  7. Pada SS RM 277 semalam tu memang agak mahal laa... Satu Queen bed je kot... Tapi yang bestnya tu... Sebab boleh sumbat reramai...

    ReplyDelete
  8. Lupa nak ucap terima kasih kat mak atas kiriman kad raya... Macih mak... Muahhh...

    ReplyDelete
  9. Kalau tengok gambar memang cantik. Harga 227 tu saya tak taulah, mahal ke murah sebab kena stay baru tau.

    Saya tak faham maksud kolamnya yg agak luas dan meriah. Kolam luas tu saya tau tapi kolam meriah tu apa maksudnya?

    Thanks kongsi ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kolam meriah maksudnya dlm kolam tu ada gelongsor, air pancuran dll

      Delete
  10. hm takde entry sambungan hanoi ke hehe,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..mood tgh ke prague..tak balik lagi

      Delete
  11. Replies
    1. Yuhuuu darling..of coz la ingat..tak penah tak ingt

      Delete
  12. Blog Mak pun lama x berupdate ni..kita boleh geng heee

    ReplyDelete
  13. Rm277 tu mmg mahal... tp kalau stay family ramai berbaloi laa..berapa org stay sini Mak?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa

Langkah demi langkah dan cara nak naik kapal terbang-proses dan prosedur

Shopping dan membeli belah kain pasang,telekung dan tudung di Bandung Indonesia

Ole-ole yang harus dibeli di Langkawi/Koleksi pinggan mangkuk Haji Ismail Group

Vietnam Part 1-Shoping dan membeli belah kain pasang, beg, dan barang dari Ben Thanh Vietnam