Posts

Showing posts from July, 2015

Kad Raya dari SS dan Rajamangala Aquarium Trang

Image
Selamat hari raya Aidilfitri untuk semua..walau dah agak terlewat..
So tahun ni apa yang best?? Salah satunya..dapat kad raya dari blogger fofular http://scdhaseinphoto.blogspot.com/

Rajin dia bagi mak kad sedangkan mak ni tergolong dalam golongan caveman dan tak bopa nak bersosial. The lone ranger..tapi terharu masih ada yang sudi mengirim kad. Terima kasih SS..nanti akan ku balas semua kasih sayangmu itu. (ayat cover..nanti Mak balas yek..maklumlah Mak bukan bundemu )

Okeh setelah lama menyepi mari kita sambung trip ke Krabi hari tu.
Kita ke Aquarium yang less popular than Songkla Aquarium yakni Rajamangala Aquarium.

Aquarium ni terletak di kawasan Trang, selatan Thianlad dekat Krabi dan satu garisan pantai dengan laut Andaman. Dekat Rajamangala Universiti Teknologi Srivijaya. Ia di bawah Jabatan natural Resources dan Enviroment Institute Rajamangala University.
Yuran masuk adalah 50 bath dewasa dan 30 bath kanak-kanak. Kalo grup lebih 20 orang dapat 20bath.












Makan apa di Krabi??

Image
Post ni takde gigih nak makan dan melantak sehabis nyawakan.
Makan ikut meal time..ikut masa dan ala kadar.
Macam makan kat Hatyai jugak menunya. Tapii..sebab bulan posa sajalah nak memeriahkan blog dengan makanan yang walau tak sedap buat readers still menitik air liur..tak gitu?
Jom tengok apa kita makan kat Krabi sepanjang trip 3 hari ni.