Posts

Showing posts from May, 2014

Azam Hotel Kota Bharu Kelantan

Image
Hotel bajet.Terletak di kawasan bandar Kota Bharu dan senang nak cari makan.
Harga dalam RM70 ke atas.Dekat dengan Pasar Siti Khadijah,Parkson,dan masjid.
Ada 6 jenis bilik dan berhadapan 7eleven.



The Carnival Waterpark Sungai Petani

Image
The Carnivall waterpark ni satu umbrellla dengan Cinta Sayang Golf Resort.
Terletak di kawasan bandar SP.
Water park ni agak besar pada aku dan ada banyak pool yang boleh dicuba. Bukan besar yg buat kau sampai tak larat nak berjalan.

Permainan gelongsor air tu agak ngeri dan ada dua gelongsor tinggi. Yang satu tu budak2 pun boleh naik dan kat bawah nanti ada staf akan tolong sambut. So tak risau kalo anak nak naik,cuma akan gayat sb tinggi lah kot. Pada pendapat aku la...The Carnivall ni lagi berbaloi dari Tambun. Segala lebih murah dan tak strict. Kat Tambun nak masuk kena check beg sorang-sorang. Disini locker RM20, dan itu termasuk deposit RM10. So caj dia hanyalah RM10.

Mungkin Tambun mahai sebab ada mini zoo,rimau segala dan amusement park. Tapi ank..ko paham-paham sendiri... kalo dah jumpa air,dia dah tak kisah sgt benda lain. Pastu sini tiket satu harga masuk semua pool, Tambun tiket lain takleh masuk hot spring dll berbeza tiketnya, pening kepala sebenarnya. Ni personal view …

Persona Motel Sungai Petani

Image
Terletak di Persiaran Perdana Height.Keluar tol SP Selatan dan nampak trafik light tu terus amik kanan.Yang ada sign Perdana Height.
Dari tepi jalan besar pun boleh nampak.
Terletak berdekatan kedai nasi kandar, restoran Itali dan kedai serbaneka. Milik bumi dan kawasan ni tak sesak nak park,kawasan baru lot rumah kedai.
Rate bermula RM70 keatas. Family room yang ada satu queen bed dan satu single bed RM120 je.
Bilik disuntik dgn elemen moden dan walau murah tapi bilik air lawa dan puas hati.