Posts

Showing posts from October, 2013

Wordless

Image
The closing years of life are like the end of a masquerade party, when the masks are dropped.

Jamie Dornan / our new Mr Grey

Image
Stow your twitchy palms ladies.
AnastasiaAnastasia Steele has finally met her match. Irish actor Jamie Dornan is in final talks to play the billionarie BDSM enthusiast Christian Grey in the adaptation of EL James’ best-seller Fifty Shades of Grey. Focus/Universal, declined to confirm, but an inside source says the deal is in its final stages. The studio, to say nothing of the trilogy’s ardent fans, was thrown into overdrive when the original Christian, Sons of Anarchy star Charlie Hunnam, abruptly bowed out of the production two weeks ago. The casting of 31-year-old Dornan alongside Dakota Johnson’s Anastasia will hopefully steady director Sam Taylor-Johnson’s production that is slated to begin shooting mid-November. Steele has finally met her match. Irish actor Jamie Dornan is in final talks to play the billionarie BDSM enthusiast Christian Grey in the adaptation of EL James’ best-seller Fifty Shades of Grey. Focus/Universal, declined to confirm, but an inside source say…

Lazyboy Travelodge Batu Feringgi Penang

Image
Travelodge ni terletak di Batu Feringgi.Kebanyakan pelanggan adalah mat saleh dan foreigner.
Ada lounge,reading corner,mini studio dan dapur.
Ada lebih kurang 16 bilik di sini berkadar RM50-100..banyak positif review dalam tripadvisor.Dimiliki oleh pengusaha Melayu dan berkonsep santai.









Frankly speaking,travelodge ni lebih sesuai untuk backpackers.Walau ada bilik family (family room rate RM80) yg katil double decker tapi tiada TV dan bilik sempit.Jika dihotel lain dengan rate ni ada TV dan bilik luas..tapi terpulang pada citarasa masing-masing.Bagi aku tak kisah sangat tapi bila nak makan tu (bawa outside food/ take away) agak sesak sikit.Bagaimanapun kemudahan untuk bersantai seperti studio,ruang bacaan dan wifi yang laju memang best.Mungkin owner ni nak pengunjung lebih kan masa beramah mesra denga

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa

Image
Sebagai rakyat Malaysia,negara berdaulat yang mempunyai reputasi yang baik di dunia, kita  pemegang passport Malaysia sememangnya bertuah kerana boleh masuk ke banyak negara dunia tanpa perlukan visa. Untuk tahun 2017, rakyat Malaysia boleh masuk ke 164 negara tanpa visa.

Passport adalah buku pengenalan identiti yang bertindak sebagai kad pengenalan di luar negara.
Sementara visa  adalah kebenaran untuk memasuki sesebuah negara yang ditampal/lekat dalam passport tersebut. Jadi semua negara yang kita nak masuk perlukan passport, tapi tak semua negara perlukan visa. Ramai jgk yang confused apa itu passport dan visa.
Passport yang buku merah tu..yg wajib ada bila masuk ke negara lain. Bila masuk negara tu, imigresen akan cop di passport tu.
Dan visa adalah kebenaran untuk masuk sesebuah negara yang perlu di mohon oleh pelawat yang nak melawat. Jadi negara yang tak perlukan visa, kita hanya bawak passport je untuk masuk seperti negara Asean dan Eropah. Dan negara yang perlukan visa perlu…