Posts

Showing posts from May, 2012

Quotes of the Day~Dr House MD

Image
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what. The weird thing about telling someone they're dying is it tends to focus their priorities. You find out what matters to them. What they're willing to die for. What they're willing to lie for."

 "I'm sure he's a good guy. He's probably a great guy. Probably a much better guy than I am. And some part of me wants him to die. I'm just not sure if it's because I want to be with her, or if it's because I want her to suffer."

"People like talking about people. Makes us feel superior. Makes us feel in control. And sometimes, for some people, knowing some things makes them care."

"Men are pigs. [They will] pretty much have sex with anyone, fat, skinny, married, single, complete strangers, relatives'

"You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."

"The most successful marriages are bas…

Aseania Resort Langkawi

Image
Hotel ni terletak di Pantai Cenang,Langkawi.
Terletak kira-kira 30 minit dari jeti Kuah.
Dekat dgn pantai,boleh jamu mata dgn sexy bikini girl.
Rate dalam Rm180/220 pernight.








Ole-ole yang harus dibeli di Langkawi/Koleksi pinggan mangkuk Haji Ismail Group

Image
Entry ini ditujukan kepada manusia yang ingin pergi melancong atau berkursus ke Langkawi, Kedah.
Kita mesti akan fikir,apakah ole-ole yang popular dan murah untuk diberi pada isteri,suami, sedara, kengkawan pejabat dan yg paling penting- BOSS?
Why Boss? okeh jika kau benci bos dan ko tak nak beli pape kat dia, silakan.Tapi ingat..pasni jgn lah dok berangan nak pi seminar ke Singapore hatta ke Petaling Jaya sekalipun.
Hmm, kata orang tak perlu kipas untuk naik pangkat. WTH? .Ini bukan kipas tapi pendekatan psikologi menawan hati demi kesejahteraan masa depan.

 Ini adalah kerana boss jualah yang menghantar kita berkusus menggunakan duit jabatan- tanggung makan dan tido di 4-star hotel sambil berjalan-jalan di tepi pantai waktu senggang. Takkan sekartun rokok atau sepaket ferrero Rocher pun tak bagi? Orang berbudi kita berbahasa kan?
Rokok adalah satu pemberian yg bagus sebab Bos tak yah nak beli rokok seminggu dan percayalah dia akan rasa syukur ya amat sebab tak end up buy packet of c…

Teater Muzikal Rubiah/kaitan lagenda makam anak dara

Image
Teater ni berdasarkan kisah Makam Anak Dara yang menjadi lagenda di Kuala Selangor.
Cerita eksentrik di Kuala Selangor disusuli dengan kisah Makam Anak Dara.

Menurut versi cerita daripada Muzium Sejarah Kuala Selangor dan cerita lisan orang kampung, seorang anak dara yang warak dipaksa berkahwin dengan seorang pemuda walaupun dia tidak bersetuju.
Gadis itu dikenali dengan nama Siti Rubiah. Siti Rubiah tiba-tiba ghaib pada malam pernikahan.
Jelas Harun, kerana jasad Siti tidak ditemui, sebuah kubur dibina oleh ibu bapanya bagi memperingatinya dan ia digelar Makam Anak Dara.
Penduduk tempatan yang ditemui mendakwa pernah terserempak dengan Siti Rubiah dan dikatakan seorang gadis yang cukup cantik dengan rambutnya panjang melepasi bahu.
~Kosmo




Sinopsis:
 Rubiah dalam teater ini disifatkan sebagai seorang gadis yang khatam Quran, mempelajari hukum hakam, mencintai keindahan alam dan bertugas sebagai guru Al-Quran. Bahkan perwatakan ini di modifikasi serta dikembangkan bukan saja solehah, …

fish n cips-instant

Image
Fish and cips for dinner with sea coconut drinks

Apa itu Halovest?

Image
Halovest adalah sejenis alat perubatan yang dipasang pada kepala dan berupa vest.
Ia digunakan untuk pesakit yang mengalami kepatahan tulang leher, pesakit yg cedera tulang leher yang fungsinya digunakan untuk meluruskan tulang dan tidak membolehkan pesakit menoleh kiri kanan sesuka hati.
Oleh itu, pesakit akan jadi ala-ala robocop dan bila nak toleh kiri, dia terpaksa memusing seluruh badannya.
Alat ini dipasang dengan menebuk skru pada 4 tempat dikepala- dua didepan yakni dahi, dan lagi 2 skru dibelakang kepala.
Ia akan dipasang oleh pihak hospital dan pihak pembekal alatan tersebut.
Harga sewa untuk tiga bulan adalah RM3500 termasuk deposit RM500.
Alat ni sangat popular di kalangan orang yg mengalami kemalangan,sama ada dijalan atau tempat kerja.Ia juga akan dipasang apabila tengkorak kepala pecah akibat rantai balak yg melibas kepala (cerita benar..).
Ok..masa mula dipasang, pesakit diminta pakai baju pagoda dalamnya dan vest akan dipasang diatasnya.
Camni la halovest tu...ada de…