Posts

Showing posts from February, 2012

Wordless Thursday 2

Image
"What the eye doesn't see, the heart doesn't grieve over
-If something were taken away from you/broken and you didn't know about it, it would have no effect on your heart.

p/s=hoho manjang je ari rabu aku takleh upload pic utk wordless wednesday..so jadilah wordless thursday  lagi minggu ni.tak ikut rules punya blogger!

Calamari ring and salt pepper squid- Pacific West product

Image
muak pulak mkn benda alah ni ada dua jenis:calamari ring (RM21.90)dan black pepper squid (RM17.90)
 
 

Set Fire To The Rain-Adele

Image
ADELE- truly touch billions of heart by her deep-soulful song and lyric.


Ini adalah interpret kepada manusia yang berfungsi seperti biasa tanpa cacat cela, strong dan dependant by herself and walk tall dimuka bumi ni.
Eventually, this person like you or me we had some melancholy issue deep deep inside us.
Some issue we never let go.
Something missing sometimes but we just ignore.
Sebab, tentulah kerana manusia takkan bahagia dengan menyedihkan diri menangis berliter-liter air mata.
Dan kerana bila ko menangis macam Kassim selamat pun, ko cucuk mata dgn garpu sampai berdarah dan buta, keluar bijik mata dgn gelnya sekali tetap takkan dapat mengembalikan seseorang yang teramat bermakna ke sisi a.k.a kekasih dulu, awal dan pertengahan, tiada kekasih awal akhir ye.
Sebab-very cliche' stories around- takde jodoh, halangan family, dia dah ada girlfriend lain dan tah pape bullshit lagi.

Sayugia diingatkan tiada cerita hindustand bagi orang-orang yg ditinggalkan seperti ini.
Jadi jgn tany…

Somebody's Me

Image
You, do you remember me?

Like I remember you?
Do you spend your life
Going back in your mind to that time?

Cause I, I walk the streets alone
I hate being on my own
And everyone can see that I really fell
And I'm going through hell
Thinking about you with somebody else

Somebody wants you, somebody needs you
Somebody dreams about you every single night
Somebody can't breathe, without you it?s lonely
Somebody hopes that one day you will see
That somebody's me, that somebody's me, yeah
How, how did we go wrong?
It was so good and now it's gone
And I pray at night that our paths soon will cross
And what we hide isn't lost
Cause you're always right here in my thoughts

Somebody wants you, somebody needs you
Somebody dreams about you every single night
Somebody can?t breathe, without you it's lonely
Somebody hopes that one day you will see
That somebody's me, oh, yeah

You will always be in my life even if I'm not in your life
Cause you're in my memo…

The One and Only Financial Resolution You Need to Make in 2012

Image
As you consider your financial goals for 2012, remember that trying to tackle too many projects or resolutions at once can quickly derail you. (How often have you set out to adopt every virtue on New Year's Eve only to lose all momentum by February?) So let's try something with staying power this year: Read the following six goals. If there is one that makes you think, Oh, I would feel so amazing if I could nail that one, that, my friend, is the one and only resolution I want you to focus on. If in a few months you want to tackle another one, great. But for now, apply laser focus. Giving one goal your all—one deliberate step at a time—is the best path I've seen to success.

-"This is the year I get serious about emergency savings."
As of September 2011, about four in ten unemployed Americans had been out of work for more than six months. I know my advice to have eight months of emergency savings can be a serious challenge—and I don't expect you to be able to c…

Top 25 Items That Just Gotta Go

Image
No matter how attached you are to any of these pieces, it's time to part company because they make you look frumpy. Resist keeping them even for stay-around-the-house days. How fast can you get them out of your drawers and closets?

1.Holiday sweaters with bells and appliqu├ęs (reindeers, teddy bears, bumblebees, pumpkins).

2.Granny necklaces that tell how many grandchildren you have.

3.Souvenir T-shirts.

4.T-shirts with meant-to-be funny sayings.

5.Overalls.

6.Acid-washed jeans.

7.Ripped jeans.

8.Shoulder pads.

9.Flannel shirts.

10.Muumuus.

11.Photo handbags (the older you get, the more sophisticated your accessories should be).

12.Flesh-colored hose.

13.Penny loafers.

14.Oversize blazers.

15.Mommy robes.

16.Thin gold chain necklaces.

17.Elastic-waist pants.

18.Granny undies.

19.Baggy sweats.

20.Bearlike, full-length fur coats.

21.Short shorts.

22.Cargo pants.

23.Stockings with reinforced toes.

24.Three-piece suits with vests.

25.Backpacks.

Read more: http:/…

Pokok yang cantik dan rare...

Image
Lawoo pokok ni
 Pokok tatau nama,tp saja nk amik pic sb cantik


Wordless Thursday

Image
Gambo cekelat ni nak upload semalam,almaklum wordless wednesday katakan.Tapi sebab internet macam siput babi,aku tepek arini je lah.Jadilah wordless thursday gitu,buleh??

Sup Ikan Merah Resepi

Image
Resepi paling senang didunia selain mee maggi.
Hoho,pejam mata pun boleh master resepi nih.
Sesuai utk org baru keluar hospital,baru beranak dan sakit lidah.
Tak lupa jugak sesuai untuk manusia-manusia malas yg suka rebus air dan masukkan pape jek dlm pot.

Bahan-bahan:
2 keping ikan merah-bersihkan dan basuh
Halia-sedikit dan hiris nipis
Bawang putih-3 biji dan tumbuk
Bawang merah-3 biji dan tumbuk
Cili kering-2 biji dan potong sedikit
Daun sup
Daun bawang
Serbuk lada hitam-perasa
Garam-perasa
Tomato 1/2 biji-potong 2
Cendawan abalone
Kiub stok ayam-jika suka
Air-1/2 liter

Cara;
1.Panaskan minyak.Tumis bawang,halia dan cili kering
2.Massukkan air dan tunggu mendidih
3.Masukkan ikan,cendawan,garam,tomato dan lada.
4.Tunggu ikan masak dan perasakan.Tutup api dan tabur daun sup dan daun bawang.

 

Gila beli pinggan mangkuk

Image
Penyakit baru yg dihidapi. Dulu,pinggan kt umh cukup2 utk family bersantap  tinngal tak guna daun pisang je lagik.
Tapi..sejak pinggan bentuk segi empat popular,aku jadi obses dgn Pinggan Mangkuk Baru ni.(bkn Pinggan Mangkuk Lama cam Mat Gebu tu ye).Tapi aku beli pinggan biasa lah,yg aku mampu dan guna hari-hari bkn buat hiasan gerobok. Corell ke, Luminarc, argopal ke tu mampu tengok saja lah. Pinggan ni beli kt Tesco saja.
Cepat sgt habis stok, terutama square mono black bowl, mono black side plate dan two coupe tone bowl.
(takde entry len ke selain entry nk kabor pinggan ko beli?)





Backpack plan to Kashmir

Image
Impian dihati nak backpack ke Kashmir hujung tahun ni,sewaktu winter.

Sekarang tgh survey website tetapi malangnya..ramai yg buat pakej bersekali Delhi,Agra dan Jaipur.
Tapi yg tak best nya aku tak minat tempat yg bersejarah dan bukan nak pi shoping bagaiii..aku hanya nak pi tgk permandangan gunung ganang Himalaya,golek2 dog kt salji,tgk musim bunga ke,pusing pusing di lembah gunung ala ala Maria dalam Sound Of Music tu .. yakni benda yg takde dan takleh buat kt Malaysia.



Tugu?Masjid?..kt Malaysia pun ado.Kolonial building?bersepah kat Penang.Pilih mana yg nak.
Tengok pakej ikut tour mahaiii beno..sampai 5k lebih sedangkan kalau backpack tu boleh jimat 1,2k tu.Pi korea lagi murah tapi Kashmir lagi lawa..heaven on earth.Aku rasa filem Hritik Roshan berlakon tu kt Jammu-Kashmir la,tak silap tajuk Krishhh.pokok pine,gunung2,memang ala ala Switzerland,atau Salzburg tahap bajet cantik dia.
Korea terlalu kormersial aku rasa padahal tempat dia biasa jek,nami island,shoping lagi apa?
(K-p…