Posts

Showing posts from August, 2011

Speed Trap Locations @ Hari Raya 2011

Image
To all Malaysian drivers going back hometown,here's a hot spot speed trap during festive season.

Plus North Highway (From KL):
1- Km 197.1, Km 198.8 & Km 204.3 selepas exit Kemunting

2- Km 208 & Km 214.8 sebelum exit Kemunting

3- Km 271 berdekataan exit Ipoh Selatan

4- Km 274.4 berdekatan exit Ipoh Utara

5- Km 286.9 berdekatan exit Simpang Pulai

6- Km 296 berdekatan exit Gopeng

7- Km 352.6 selepas exit Sungkai

8- Km 373 berdekatan exit Slim River

9- Km 241.9 berdekatan exit Kuala Kangsar

10- Km 308.6 selepas exit Gopeng

11- Km 252 masa turun bukit selepas terowong Menora

12- Km tak pasti tapi betul2 di R&R Gurun

13- 2 km after tol Juru (90km/j)

14- 5 kamera di atas jambatan pulau pinang


Plus South Highway:
1- Km 289 sebelum exit Nilai Selatan

2- Ada 3 kamera antara Km 255 - Km 249 (Persimpangan Seremban - Senawang)

3- Km 253 selepas exit Senawang

4- Km 213.9 selepas exit Alor Gajah

5- Betul2 di exit Jasin

6- Km tak pasti tapi selepas hentian sebelah Tangkak

7- Km juga …

traffic kat blog

Image
Kalau tgk traffic kt blog aku...yg ramai search keywords 'oprah'.
Ramai gila pemuja Ms. Oprah Winfrey ni..termasuk aku.Rupanya ramai nak view rumah dan ofis dia.
Aku pun amik dari Oprah.com jek cuma aku gather sume sekali,senang sikit.Takyah nak asik click next and previous jek.
Ramai surf internet cari idea pasal home decoration rupanya..dan mestilah nak amik idea dari rumah selebriti yang jutawan dan kayo2..hangpa duit byk takpalah..aku ni takat boleh tiru idea deko reban ayam sajok.

Post aku yang len,selain lonely quotes,hampeh takdo sapo nak view dan baca.Pasal post lonely quotes,bila tgk traffic tu,baru tau rupanya ramai warga kt India,Bangladesh,Pakistan dan kawasan sama waktu dengannya tu suka post cmtu.. jiwang karat,dalam hati ada taman belaka..sebab tu pakat dok view lonely quotes post,patut filem hindustan jiwang nak mampus.Tu lah budaya warganya..i lap u,i die for you.. (ceh,tukang tulis blog pun jiwang jgk sekali sekala..)

Padahal banyak post lain yang best hapa,k…

Selamat Hari Merdeka...ke 54, 2011

Image
Malaysia oh tanah airku, Tanah tempat tumpah darahku
Negeri elok amat kucinta, Yang kupuja sepanjang masa

Sawahmu terbentang meluas, Tumbuh-tumbuhan hijau merendang
Bukitmu lurusnya terbentang, Tak jemu mataku memandang

Sungguh indah di Malaysia, Negeri yang kaya raya
Tempat pusat berniaga, Terkenal di seluruh dunia

Malaysia negeriku Malaysia, Pusaka tinggalan moyangku
Tetap sentosa hidup merdeka, Malaysia oh tanah airku

Usahlah  berpecah belah kaumku..
Tiada makna kemerdekaan ini jika tiada perpaduan
Jalan kita masih panjang..masih jauh
Fikirkanlah kepentingan negara..jgnlah jadi seperti bumi Palestin.
Itukah yang ingin kita tinggalkan pada anak-anak keturunan kita?

Geli dan benci

Image
Benci tetap benci
takder benci tapi sayang
benci bawa ke mati
jangan kata hadap muka,dengar nama kau pun aku dah geli
Apatah lagi kau cuba nak menyibuk pasal diri ini
Nak tahu aku hidup ke dah mati??

Jangan percaya apa aku janji
Sebab aku hanya melepas diri
Mintak simpang aku nak ngadap muka kau hari-hari
You're not very my cup of tea!!

Sekarang kau aku dah anti
Jadi takpayah perasan kau hensem bagai Gabriel Aubry
Kalau awek kau macam tong guni
Lah..kesian dia kemaruk nak laki

Rupa buruk perangai teruk
Kau manusia atau pun beruk?
Muka aku mana nak taruk
Bila kau hemoi mcm kemaruk

Geli aku bila ingatkan
Kau bajet hensem tak sedar aku geli geleman
Sekarang kau berambus boleh jalan
Jangan cuba nak tunjuk rupa macam orang utan!!


Resepi Popia Goreng

Image
Popia ni dibuat masa nak berbuka..biasa ja rasa tapi lg sedap dari yg jual kt bazar ramadhan tu...aku gantikan udang dgn isi ayam..saja nk try.Sedap jgk..

Resepi:

Kulit popia mini-boleh buat 20-30 biji
1 batang carrot-potong julienne@racik
segengam taugeh
1/2 btg timun-potong  @julienne
200 gm isi ayam-dadu
1 nos onion-cincang
2 nos bawang putih-cincang
2 biji telur- 1 utk inti,1 utk binding kulit popia
1 sudu sos tiram
lada/garam
Minyak masak

Cara:
1. Tumis telur yang dah siap dipukul.hancurkan dan angkat. kemudian,guna kuali yang sama,tambah minyak dan tumis segala bawang.Masukkan isi ayam.dan sos tiram.kacau
2.Masukkan carrot,timun,taugeh dan telur hancur tadi
3.Masukkan perasa (lada,garam sedikit) dan kacau.. sebatikan.
4.Tutup api dan angkat.

Method:

Kulit popia dan inti..

Letak inti atas kulit-aku guna mini spring roll skin sb tak suka yg besar-kulit dia nanti tebal sgt.

Lipat begini rupa..hati2 nnti terkoyak.Takleh ganas sgt

Cenggini rupanya walau tak secantik Nicole Kidman da…

Menu Berbuka puasa 2-ramadhan 2011

Image
Ini menu last week berbuka..amik pic tapi tak upload lg..
Tak la best sgt menu berbuka aku tapi ni la my fav dish.
Lauk fav-Asam pedas Melaka Ikan Mabong

Vege of the day-Sayur taugeh dan carrot

Ayam black pepper--resepi ni guna daging tapi telah dimodified dgn jayanya..lauk utk anak aku sb kurang pedas..

Balance sahur-Ayam masak lemak cili padi-lauk utk anak gk niii hadoiii asik mkn ayam jek bdk zaman skrg..klu mcm ni kena cr laki tokeh ayam pulak

Ikan masin goreng-tak pasti ikan apa tp boss bg dari Sabah..mcm ikam merah pun ya

Bubur lambuk...cenderahati dari masjid

Dessert-puding anggur-Ni keje org malas sb buat puding segera jek.
Pic aku memang tak begitu menawan kalbu..sebab guna hp zaman jepun punya..almaklum aku bkn org ado-ado..

My Blog

Image
Happy birthday to my blog!Its been a year you've been my consolation,my shoulder to laugh and cry on..
...I started on August 2010 and today we on the end of August 2011.

~Pageviews today
4

~Pageviews yesterday
45

~Pageviews last month
1,329

~Pageviews all time history
6,952

 The most view post is:
1.Oprah Collection
2.Lonely Quotes
3.Love Myth Tales

Overview Audience:
1.United States
2.India
3.Malaysia

My blog is neither a great book of knowledge..nor about revealing too much on my personal life..it's just a simple small thing I love and glad to post in here.
So I don't have to look around or surfing the same page I loved to view from nowhere.I straightly can view in my page instantly.Like Oprah thing.I love all the tip and the life coach from Oprah.com ( we woman just love the small thing happens around).
It's may not a popular blog or stand in list popular blog in search engine but my blog is myself.
I wish I could post constantly,creatively, and calm.





gumbira nak raya...

Image
Lagi seminggu umat islam di Malaysia akan menyambut Hari Raya Aidilfitri 1432H..
Raya tahun ni kat Kedah.Alhamdulillah..rupa-rupanya terlalu banyak nikmat yang Allah beri pada aku sejak akhir-akhir ni..nak raya habis-habisan tahun ni sb next year balik Melaka pulak.
Tahun ni jgk nak buat reunion Sek Menengah dulu..malu jgk nk pi.
Dapat perfume,baju raya,dan duit raya,lappy,cukuplah kan..
Semoga hari-hari yang akan datang akan lebih indah,damai dan bahagia.
Aku bahagia hidup dan bernafas pada hari ini..

Perttu Kivilaakso Apocalyptica

Image
Apocalyptica has created miraculous, beautiful cello music. It goes from minimalistic repetitions to thundering darkness, heavy metal riffs and drive, to almost classical string parts and rock ballads. Wherever we try to place their music -- in "cello rock" or somewhere in the space where metal and the classical world meet -- they are in a space by themselves. Perttu Päivö Kullervo Kivilaakso (born 11 May 1978 in Helsinki, Finland) is a cello player for Finnish band Apocalyptica. Like fellow band members Eicca Toppinen and Paavo Lötjönen, he attended Sibelius Academy in Helsinki. He plays a German 19th century cello; he started playing the cello when he was 5 years old[4] and joined Apocalyptica for their third studio album Cult. Kivilaakso played in Apocalyptica's 1995 line up, but he was concentrating on his studies when the band began their professional career. At the end of 1999 he came back, switching places with Antero Manninen, who then went to play in a classical…